abonneren

iPhone 5 gekocht? Zo knip je je sim naar nano-sim!

Ben je vandaag één van de gelukkigen die met een iPhone 5 onder zijn arm de Apple Store (of een andere telecomwinkel) uit loopt? Gefeliciteerd! We wensen je alvast veel plezier met je aankoop. Mocht je géén abonnement bij je iPhone 5 hebben afgesloten, dan loop je waarschijnlijk wel tegen een probleem aan: je sim-kaartje past niet meer. Gelukkig is er een oplossing.

Lees ook: 9 onontdekte features van de iPhone 5S
 

Bestel je de iPhone 5 met een abonnement, dan levert je mobiele provider netjes een nano-sim mee. Heb je een los toestel gekocht en vraag je je nu af hoe je jouw sim of micro-sim in het toestel kunt krijgen, dan zijn er twee opties. De eerste optie is dat je een nano-sim bestelt bij je provider. De meeste providers kunnen je op korte termijn een nieuw sim-kaartje leveren. Wil je hier niet op wachten en durf je een schaar te hanteren, dan kun je ook gewoon je eigen sim-kaartje bijknippen. Let wel, dit is natuurlijk geheel op eigen risico, maar als je netjes de instructies volgt kan er eigenlijk weinig misgaan.

 

Klik op onderstaande afbeelding, afkomstig van TechnoBuffalo, en print deze op A4-formaat uit. Let op dat je de afbeelding op ware grote uitprint! Leg je sim-kaartje op de juiste template, trek met een dunne stift de juiste lijnen en knip vervolgens het sim-kaartje op deze manier bij. Bij oudere sims (met een grotere chip) zul je door de chip zelf moeten knippen -- als je de templates keurig volgt, kan dit geen kwaad.

Veel succes!

Template nano-sim

Lees ook:

> De 6 beste verborgen trucs voor iOS 8
> iPhone-gebruikers melden 'gegijzelde' apparaten

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5