abonneren

iPhone 5: al 5 miljoen stuks verkocht

Na het eerste weekeinde, drie dagen nadat de verkoop van Apple’s iPhone 5 is gestart zijn er al 5 miljoen stuks van verkocht, weet Apple te melden. Ook het nieuwe besturingssysteem iOS6 is na die drie dagen al op meer dan 100 miljoen apparaten geïnstalleerd.

De iPhone 5 is vanaf vrijdag verkrijgbaar in 9 landen waaronder de VS, Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, en Engeland. Op 28 september komen daar nog 22 landen bij waaronder Nederland.
De vraag overtreft het aanbod, veel van de in de voorverkoop bestelde toestellen zijn al geleverd, een deel zal in oktober geleverd worden. Apple zegt blij te zijn met belangstelling voor het nieuwe toestel en doet zijn best om de toestellen zo snel mogelijk te leveren.
Toch zijn de verkoopcijfers niet zo indrukwekkend als ze lijken de iPhone 4 werd in het eerste weekeinde slechts in 7 landen verkocht, waarvan er ruim 4 miljoen over de toonbank gingen. Analisten hadden dan ook verwacht dat er dit eerste weekeinde wel 6 miljoen iPhone 5 toestellen zouden worden verkocht. Dit getal is niet gehaald. Is dat erg? Nee natuurlijk niet, wellicht dat de arbeiders in de Foxconn-fabrieken het nu iets rustiger aan kunnen doen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5, Ios6

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord