abonneren

iPhone 4S snelst verkopende smartphone

Apple heeft een nieuw verkoop-record gevestigd. In het afgelopen weekeinde zijn er vier miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone 4S verkocht. Ook hebben zich nu al 20 miljoen mensen zich aangemeld voor de onlinedienst iCloud.

Dit terwijl de nieuwe iPhone nog maar in zes landen verkrijgbaar is: Amerika, Canada, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Japan. Apple verkocht twee maal zoveel nieuwe iPhones in de eerste twee dagen dan het geval was bij de introductie van de iPhone 4.

Deze verkoopresultaten zijn zo mogelijk nog verrassender als we bedenken dat critici zich nogal teleurgesteld over de op 4 oktober aangekondigde telefoon hebben uitgelaten. Het nieuwe toestel is weinig anders dan zijn voorganger. De belangrijkste verschillen zijn een snellere processor, betere camera, betere antenne en de nieuwe software. Kennelijk maakt dat voor de ware Apple-aanhanger niet uit.

De nieuwe versie van het besturingssysteem iOS5 is nu al 25 miljoen keer gedownload. Dit nieuwe besturingssysteem is voor iPads, iPods en iPhones. Het merendeel van de iOS 5 gebruikers (80%) meld zich ook gelijk aan voor het gebruik van de online dienst iCloud. iCloud is bedoeld voor het automatisch maken van backups en het makkelijker delen van bestanden.

Op 28 oktober zijn 22 nieuwe landen aan de beurt voor de start van de verkoop van de nieuwe iPhone, waaronder ook Nederland en België.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: