}
abonneren

iPad Pro-gebruikers moeten betalen voor Office

iPad Pro-gebruikers moeten straks betalen om Office te gebruiken op de tablet. Het kantoorpakket is nu gratis te gebruiken op mobiele apparaten zoals de iPhone en normale iPad, maar de grotere iPad Pro is volgens Microsoft toch echt een computer.
Dat zegt Microsoft tegen Ars Technica. De iPad Pro komt in november op de markt, nadat Apple het apparaat eerder deze maand aankondigde.

Office 365

De applicaties Word, Excel, PowerPoint en OneNote zijn gratis te gebruiken op mobiele apparaten, zowel om bestanden te bekijken als te bewerken. Als gebruikers echter hun documenten echter nauwkeuriger willen bewerken en meer functies willen krijgen (zoals het samenwerken in een document via OneDrive), moeten zij wel een Office 365-abonnement hebben.

Geen 'mobiel apparaat'

Op de iPad Pro wordt dat gratis bekijken en bewerken niet mogelijk. Microsoft zeght dat het heel duidelijk is wanneer een apparaat 'mobiel' is en wanneer het om een computer gaat. Die grens ligt bij 10,1", veel kleiner dan de iPad Pro die een scherm heeft van 12,9".

Onduidelijk vorm

Hoe Office er op de iPad Pro uit gaat zien, en hoe Microsoft gaat voorkomen dat bezitters het gratis kunnen gebruiken, is nog niet duidelijk. Het bedrijf zegt nog na te denken over de mogelijkheden.

In tegenstelling tot Microsoft Office voor iPhone en iPad is de versie voor de iPad Pro niet gratis te gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Office

Tags: iPad, Office, Ipad Pro, Office 365

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI