abonneren

iPad Mini valt beter dan grote iPad en Nexus 7

Zoals de traditie inmiddels voorschrijft, is ook de iPad Mini na het uitkomen direct onderworpen aan een valtest. De iPad Mini houdt het opvallend lang uit.

De iPad Mini is vandaag uitgekomen en is direct onder handen genomen door recensenten, hobbyisten en andersoortige testers. Er staan inmiddels allerlei reviews en eerste indrukken online. Maar het meeste visuele spektakel komt toch doorgaans uit de filmpjes waarin de nieuwe tablet op de grond gegooid wordt en vervolgens wordt gekeken of hij het heeft overleefd.

Zo heeft SquareTrade een valtest gedaan met de iPad Mini, Nexus 7 en 10 inch iPad van de derde generatie. In de test wordt een speciaal apparaat gebruikt, zodat de tablets allemaal op dezelfde manier op de grond afstevenen. Verder gaan de tablets nog een rondje zwemmen. De uitslag is dat de iPad Mini wint. De Nexus 7 doet helemaal niets meer en is daarmee de verliezer. De grote iPad heeft nog wel een werkend scherm, maar is helaas wel gebarsten. De home-knop functioneert echter niet meer naar behoren. De iPad Mini is de winnaar, omdat deze nog volledig functioneert ondanks een gebarsten scherm.

Ook in de iPad Mini vs. Nexus 7-test van Android Authority doet de iPad Mini goede zaken, hoewel de tester zelf geen winnaar durft uit te roepen. De test zelf is ook een stuk minder doordacht uitgevoerd. Wanneer het bijvoorbeeld de bedoeling is dat de tablets op de achterkant vallen, landen de tablets elk op hele andere onderdelen. De uiteindelijke uitkomst lijkt toch in het voordeel van de iPad Mini te zijn, aangezien deze het tenminste nog doet. Dit in tegenstelling tot de Nexus 7, zoals ook uit de andere test blijkt. De iPad Mini heeft wel ook een gebarsten scherm.

Het lijkt er overigens op dat tablets het beste maar niet kunnen landen op de hoeken, want wanneer dat gebeurt barst het scherm direct in vele stukjes.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: