abonneren

iPad mini nog in 2012?

Twee anonieme bronnen binnen Apple die bekend zijn Apple’s productieproces hebben aan Bloomberg gemeld dat er een iPad mini gemaakt wordt. De iPad mini zou tussen 7 en 8 inch groot zijn en geen Retina-scherm hebben zoals de nieuwe iPad. Nog dit jaar zou de iPad Mini verkrijgbaar moeten zijn.

Een 7-inch iPad zou een serieuze concurrent kunnen zijn voor Amazon’s Kindle Fire en Google’s Nexus 7. Eerder werd volgens de website MyDrivers door anonieme analisten beweerd dat de iPad mini een 7,85-inch IGZO-display krijgt met een dichtere pixeldichtheid hebben dan de iPhone 4(S), gemaakt door Sharp. Deze beweringen staan echter haaks op de bronnen van Bloomberg, die beweren dat er geen Retina-scherm in de iPad mini zit.

7 inch iPad mini wel of niet?

Het blijven natuurlijk allemaal geruchten want Apple heeft officieel nog niets los gelaten over de iPad Mini. Echter zou het wel een slimme zet zijn van Apple om ook in het 7 inch segment een iPad uit te brengen en de timing zou ook goed zijn aangezien 7 inch tablets steeds meer op de markt verschijnen. De behoefte is dus gecreëerd. We vragen ons alleen wel af hoeveel patent-rechtzaken dit weer zal opleveren.

Bron: iPadClub

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: 7 inch tablets