abonneren

iPad mini krijgt Retina Display

Leuke tegenstellende geruchten: ontwikkelaars hebben in de nieuwe iOS 7 Beta 4 aanwijzingen gevonden voor drie iPad mini-modellen met een snellere processor, maar géén Retina Display. Volgens de Wall Street Journal komt er dit jaar echter wel degelijk een iPad mini met hoogresolutie scherm.

In de iOS 7 SDK zitten verwijzingen naar drie iPad mini-modellen: iPad 2,8 (J75), iPad 2,9 (J76) en iPad 2,10 (J77). Drie modellen is gebruikelijk voor Apple, aangezien er altijd één wifi-model en twee verschillende 4G-modellen uitgebracht worden. De modelnummers volgen de huidige nummer (iPad 2,5, 2,6 en 2,7) netjes op. In de code is te lezen dat deze drie nieuwe modellen gebruik maken van de 's5l8950x'-processor, dezelfde A6-chip die we op dit moment in de iPhone 5 aantreffen. Tegelijkertijd is duidelijk dat er vooralsnog géén Retina Display-compatibiliteit op de stapel staat; de benodigde verwijzingen naar een "@2x"-modus ontbreken hiervoor in de code.

Hoewel sommigen hieruit afleiden dat een Retina Display-versie van de iPad mini pas voor 2014 op de planning staat (onder codenaam J85), is de Wall Street Journal het hier niet mee eens. De Retina-versie van de iPad mini zou dit jaar nog in massaproductie gaan, gebruik maken van een 2048x1536-scherm van Samsung en in het vierde kwartaal in de winkel liggen. Het introduceren van twee verschillende iPad minis (één met Retina en één zonder) is niet geheel ongeloofwaardig: de huidige iPad ligt ook met (iPad 4) en zonder Retina Display (iPad 2) in de winkel.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: