abonneren

'iPad Mini bestaat echt'

Volgens John Gruber van Daring Fireball bestaat er inderdaad een iPad Mini. Apple zou deze kleinere tablet (met een schermdiagonaal van 7,85 inch) al geruime tijd intern testen. Apple bevestigt het bericht uiteraard niet, maar Gruber staat over het algemeen bekend als een goede insider.

Er doen al tijden lang geruchten de ronde over een iPad Mini. Zo zou een 'grote fabrikant' een enorm aantal 7,85-inch panelen hebben besteld in China. Ook zou het schermformaat geen toeval zijn: met 7,85 inch en een schermresolutie van 1024x768 kom je uit op een pixeldichtheid van 163 dpi, precies dezelfde dichtheid als de 'oude' iPhone en iPod touch-modellen. De iPad Mini zou dan ook wel eens een goedkope instaptablet kunnen worden, bedoeld om de Kindle Fire wind uit de zeilen te nemen.

Gruber stelt dat de iPad Mini al een tijd lang intern wordt getest, maar dat er absoluut nog geen beslissing genomen is of de tablet ook daadwerkelijk in de verkoop zal gaan. Mocht Apple toch besluiten een kleinere tablet uit te brengen, dan lijkt een introductie in september het meest waarschijnlijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie