abonneren

iPad goed voor 68% van 25 miljoen tablets

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er 25 miljoen tablets verkocht. Dit is 67 % meer dan vorig jaar. Apple heeft hierin in het grootste marktaandeel met 17 miljoen iPads.

Ondanks de opkomst van Android op tablets is het wereldwijde martkaandeel van Apple sinds 2010 nog niet zo groot geweest. Android is in het afgelopen kwartaal goed voor een marktaandeel van 29 % van de tablets. Het aantal verkochte Android tablets groeide 66 % naar 7,3 miljoen stuks. Microsoft zag het marktaandeel van tablets met Windows als besturingssyteem halveren naar 0,3 miljoen stuks, een marktaandeel van 1,2 %.

Deze cijfers zijn gepubliceerd door marktonderzoeker Strategy Analytics. Volgens deze analist zijn belangrijke leverandiers als Amazon, Samsung, Acer en Asus nog niet in staat geweest om een serieuze aanval te plegen op het dominante marktaandeel van Apple op de tabletmarkt.

marktaandelen op tablet markt
Het Windows 8 besturingssysteem voor tablets kan voor Microsoft dan ook niet snel genoeg komen, om weer wat markaandeel terug te veroveren. We zijn benieuwd hoe deze cijfers er volgend jaar uitzien!

Bron: Totaltelecom

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord