iPad 3 warmer, maar niet gevaarlijk heet

Geruchten dat de iPad 3 aanzienlijk warmer wordt dan zijn voorganger en zichzelf al gauw uitschakelt wegens oververhitting, lijken schromelijk overdreven. Onze collega's van Tweakers.net hebben de iPad 2 en de iPad 3 onder een infraroodcamera gelegd. Hieruit blijkt dat het met de temperatuursverschillen wel meevalt.

De nieuwe iPad wordt bij volle belasting inderdaad warmer dan zijn voorganger, maar het verschil is niet dramatisch. Tweakers.net heeft beide tablets vol belast met GLBenchmark, waarna ze rondom het warmste punt temperaturen meten van 28,3 graden Celsius voor de iPad 2 en 33,6 graden Celcius voor de nieuwe iPad. Het verschil van 5,3 graden Celsius is absoluut merkbaar, maar niet zorgwekkend.

Volgens verschillende gebruikers vormt de A5X-processor het heetste punt van de nieuwe iPad. De processor zou snel oververhit raken, waarna de iPad zichzelf uitschakelt met een temperatuurswaarschuwing. Apple zelf claimt dat de iPad geschikt is voor gebruik bij tempaturen van 0 tot 35 graden Celsius, bij een warmere omgevingstemperatuur zou het inderdaad kunnen dat de iPad zichzelf beschermt tegen oververhitting. Dit is overigens niet nieuws; de iPhone is ook al sinds jaar en dag met zo'n beveiliging tegen oververhitting uitgevoerd.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten