abonneren

iPad 3 warmer, maar niet gevaarlijk heet

Geruchten dat de iPad 3 aanzienlijk warmer wordt dan zijn voorganger en zichzelf al gauw uitschakelt wegens oververhitting, lijken schromelijk overdreven. Onze collega's van Tweakers.net hebben de iPad 2 en de iPad 3 onder een infraroodcamera gelegd. Hieruit blijkt dat het met de temperatuursverschillen wel meevalt.

De nieuwe iPad wordt bij volle belasting inderdaad warmer dan zijn voorganger, maar het verschil is niet dramatisch. Tweakers.net heeft beide tablets vol belast met GLBenchmark, waarna ze rondom het warmste punt temperaturen meten van 28,3 graden Celsius voor de iPad 2 en 33,6 graden Celcius voor de nieuwe iPad. Het verschil van 5,3 graden Celsius is absoluut merkbaar, maar niet zorgwekkend.

Volgens verschillende gebruikers vormt de A5X-processor het heetste punt van de nieuwe iPad. De processor zou snel oververhit raken, waarna de iPad zichzelf uitschakelt met een temperatuurswaarschuwing. Apple zelf claimt dat de iPad geschikt is voor gebruik bij tempaturen van 0 tot 35 graden Celsius, bij een warmere omgevingstemperatuur zou het inderdaad kunnen dat de iPad zichzelf beschermt tegen oververhitting. Dit is overigens niet nieuws; de iPhone is ook al sinds jaar en dag met zo'n beveiliging tegen oververhitting uitgevoerd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord