abonneren

iPad 3 met retina-scherm op 7 maart?

De geruchtenstroom rond de verwachte iPad 3 van Apple blijft aanhouden. Nu zijn er foto’s uitgelekt van een retina-scherm gemaakt door Sharp, dat wel heel erg goed past in de ook al uitgelekte achterkant van de iPad.

Zo worden de geruchten concreter. De montagegaten op de foto van het scherm komen overeen met die van de achterkant van de nieuwe tablet. De nieuwe achterkant lijkt veel op die van de iPad 2 maar is een millimeter dikker. De extra dikte is waarschijnlijk nodig voor het retina dispay. Al eerder werd bekend dat de hoge resolutie van de retina-displays ook een dikker scherm tot gevolg hebben.

Het Sharp display heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels, aanzienlijk meer dan de 1024 x 768 van de huidige iPad 2. De uitgelekte onderdelen wijzen ook op een mogelijk betere camera voor de iPad. De nieuwe camera’s lijken meer in lijn met die van de iPhone 4S. De camera aan de achterkant zou dan 5 megapixel foto’s kunnen nemen en geschikt zijn voor 1080p video.

De laatste geruchten over de lancering van de iPad 3 hebben het over 7 maart. Als de geruchten over het retina-display waar zijn, dan zal er op de nieuwe iPad met het blote oog geen pixel meer waar te nemen zijn. Dit is goed voor het lezen van teksten en het kijken van (hd) video.

Bron: 9to5mac

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: