iPad 2-beveiliging te omzeilen met Smart Cover

De automatische vergrendeling van de iPad 2 is met de Smartcover van Apple eenvoudig te omzeilen. De normaal benodigde pincode om toegang te krijgen is daarvoor niet nodig.

Wanneer je bezig bent op je iPad 2 en je gaat even weg en laat hem onbeheerd achter, denk dan niet dat de automatische vergrendeling afdoende, is om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Frappant is dat je helemaal niets anders nodig hebt dan een smartcover die Apple zelf produceert.

In het onderstaande filmpje wordt het (gedeeltelijk) omzeilen van de automatische beveiliging gedemonstreerd: 

Het werkt als volgt:

Open de Smart Cover, druk op de sluimer aan/uit knop aan de bovenrand van de iPad tot het ‘Zet uit’ bericht wordt getoond. Sluit vervolgens de Smart Cover, open het wederom en druk op ‘annuleren’. Nu kun je meteen onbeperkt aan de slag met de applicatie die actief was, zonder het intikken van de pincode.

Hoe erg dit is hangt een beetje af van de omstandigheden. Je krijgt namelijk geen onbeperkte toegang tot alle applicaties, slechts tot de app die actief was op het moment dat de schermbeveiliging in werking trad. Als dat je e-mailprogramma was met vertrouwelijke gegevens dan kan de ‘kraker’ daar alles mee doen…

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten