abonneren

iPad 2-beveiliging te omzeilen met Smart Cover

De automatische vergrendeling van de iPad 2 is met de Smartcover van Apple eenvoudig te omzeilen. De normaal benodigde pincode om toegang te krijgen is daarvoor niet nodig.

Wanneer je bezig bent op je iPad 2 en je gaat even weg en laat hem onbeheerd achter, denk dan niet dat de automatische vergrendeling afdoende, is om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Frappant is dat je helemaal niets anders nodig hebt dan een smartcover die Apple zelf produceert.

In het onderstaande filmpje wordt het (gedeeltelijk) omzeilen van de automatische beveiliging gedemonstreerd: 

Het werkt als volgt:

Open de Smart Cover, druk op de sluimer aan/uit knop aan de bovenrand van de iPad tot het ‘Zet uit’ bericht wordt getoond. Sluit vervolgens de Smart Cover, open het wederom en druk op ‘annuleren’. Nu kun je meteen onbeperkt aan de slag met de applicatie die actief was, zonder het intikken van de pincode.

Hoe erg dit is hangt een beetje af van de omstandigheden. Je krijgt namelijk geen onbeperkte toegang tot alle applicaties, slechts tot de app die actief was op het moment dat de schermbeveiliging in werking trad. Als dat je e-mailprogramma was met vertrouwelijke gegevens dan kan de ‘kraker’ daar alles mee doen…

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord