iOS 8-gebruikers boos over 'veel te grote update'

iPhone- en iPad-gebruikers klagen steen en been over het updaten naar iOS 8. Vooral gebruikers van oudere modellen met maar 16 GB aan opslagruimte hebben de pee in, omdat het nieuwe OS niet minder dan 5,6 gigabyte aan ruimte vraagt.

Dat is voor veel gebruikers heel erg veel te veel, te meer omdat de iPhones en iPads die 16 GB niet eens ten volste kunnen benutten. Van de iPad van 16GB kun je bijvoorbeeld effectief maar 12,5 gigabyte gebruiken, waardoor veel gebruikers bijna hun hele hebben en houwen moeten verwijderen voor zij de update kunnen uitvoeren.

Ophef op Twitter

Op Twitter klagen gebruikers over de bizarre grootte van de update.

Sommige gebruikers balen er zelfs van dat dat verdraaide U2-album al die gigabytes aan ruimte vreet.

 

De oplossing

Toch zien de meeste gebruikers de oplossing over het hoofd, want de gigantische update wordt alleen geïnstalleerd wanneer je deze via het internet downloadt. Via het Instellingen-menu kun je de software-update binnenhalen, maar gelukkig is er nog een andere manier.

Wanneer je je iApparaat aan de computer hangt en de upgrade uitvoert met iTunes, wordt iOS 8 naar de harde schijf van je computer gedownload. Dat betekent dat de ruimte je telefoon of tablet gewoon vrij blijft. Uiteindelijk kost de overstap naar iOS 8 je dan 'maar' 600 MB - en dat hebben de meeste nog wel over.

Veiliger

Overigens heeft een update via iTunes nog als bijkomend voordeel dat je daardoor veiliger af bent. Updaten via iTunes is veiliger, want de kans dat er iets misgaat of dat het download- en installatieproces ineens wordt onderbroken is veel kleiner.

Dus: hang je iPhone/iPad aan de draad voor je gaat updaten naar iOS 8!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ios 8, ophef