abonneren

iOS 6.1.1 verhelpt batterijproblemen iPhone 4S

Apple heeft een kleine update uitgebracht voor iOS, maar wel een belangrijke. Versie 6.1.1 moet batterijproblemen en 3G-verbindingsproblemen verhelpen voor de iPhone 4S.

Apple heeft iOS 6.1.1 alleen uitgebracht voor de iPhone 4S-gebruikers. Dit toestel heeft ook een speciale vermelding in de vrij summiere aankondiging van Apple. De update kan worden geïnstalleerd vanuit Instellingen, behalve als je de jailbreak hebt toegepast. Problemen met Exchange servers worden hiermee overigens niet opgelost, daarvoor heeft Apple meer tijd nodig.

Na de release van iOS 6.1 meldden klanten met een iPhone 4S diverse problemen, onder andere dat de batterij snel uitgeput raakte en het toestel oververhit. Daarnaast bleek de update de prestaties van de iPhone 4S met 3G-netwerken te ondermijnen.

Gebruikers hadden problemen met hun mobiele netwerkverbinding bij het voeren van telefoongesprekken, verzenden van tekstberichten en internet. Dit bracht de Britse mobiele netwerkprovider Vodafone UK er zelfs toe om iPhone 4S-gebruikers te waarschuwen dat zij niet moesten upgraden naar iOS 6.1.

Het is best mogelijk dat de problemen met de iPhone 4S deels ook geldig zijn voor de iPhone 5, meldt Apple Insider. Sommige mensen met een iPhone 5 meldden problemen na de 6.1 update. Een eigenaar van een iPhone 5 zag zijn batterijduur met 35 procent krimpen gedurende de nacht. Dit kan een individueel geval zijn. Of Apple de gemelde issues met de iPhone 5 nog gaat oplossen is niet bekend.

Jailbreakers
Mensen met de evasi0n jailbreak hebben meer werk aan deze update. Jailbreakers wordt zeer afgeraden om de 6.1.1 update rechtstreeks te installeren op hun iPhone. De nieuwste versie van evasi0n biedt wel ondersteuning voor iOS 6.1.1. Maar ontwikkelaar evad3rs raadt aan om eerst een backup te maken, en daarna de smartphone netjes te herstellen via iTunes.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: