abonneren

IObit in de clinch met Malwarebytes over false positive

Antivirusfirma IObit ligt wederom in de clinch met Malwarebytes, die keer omdat laatstgenoemde de software van IObit sinds kort aanduidt als een false positive. Het gaat specifiek om het programma Advanced SystemCare, voor het opschonen van pc's.

Pc-gebruikers die zowel Malwarebytes als Advanced SystemCare draaien, blijven in verwarring achter. Volgens IObit zijn er honderden klachten over het voorval binnengekomen. Malwarebytes heeft nog niet gereageerd op de ophef, ook niet richting IObit. Daarom trekt dat bedrijf nu aan de bel. "Om onze klanten de beste service te bieden zullen wij er alles aan doen om dit probleem op te lossen doormiddel van communicatie met overige partijen en het wettelijk recht," aldus IObit.

Malwarebytes duidt Advanced SystemCare sinds een week of twee aan als potentieel ongewenste software, en als voorzorgsmaatregel wordt het programma dan ook verwijderd. Wanneer antivirus-software onschuldige bestanden als schadelijk ziet, wordt ook wel gesproken van een 'false positive'. De files worden dan vaak in quarantaine geplaatst. Om ze te kunnen bewaren, dien je ze handmatig als uitzondering aan te duiden. Zo leert de beveiligingssoftware alsnog dat de bestanden geen kwaad kunnen.

Gespannen voet

IObit: "Deze valse markering heeft bij gebruikers die zowel Malwarebytes als Advanced SystemCare geïnstalleerd hebben voor veel verwarring gezorgd. Sommige betaalde klanten van Advanced SystemCare kunnen hierdoor hun software niet meer gebruiken." Overigens leven Malwarebytes en IObit al langer met elkaar op gespannen voet. Enkele jaren geleden beschuldigde Malwarebytes IObit er nog van malware-definities van de firma te hebben gestolen, wat volgens IObit onzin was.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware, Malwarebytes, iobit

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord