'Internet Explorer blijft bestaan in Windows 10'

Internet Explorer blijft gewoon een browser in Windows 10. Microsoft zegt dat het de browser houdt in het besturingssysteem, ondanks dat dat wordt geleverd met een gloednieuwe browser genaamd Spartan. Internet Explorer krijgt wel een ondergeschikte rol in het OS, en blijft voornamelijk bestaan voor ontwikkelaars van websites, die hun sites nog laten draaien op bepaalde IE-elementen.

Dat zegt Microsoft in een blogpost. Daarin zegt het bedrijf dat Spartan de belangrijkste browser van het systeem wordt, en dat daar de meeste aandacht naartoe gaat. Microsoft hoopt dat gebruikers Spartan als standaard-browser gaan gebruiken.

Ondergeschikt

Volgens Microsoft zijn er een hoop bedrijven die hun website speciaal voor Internet Explorer hebben gebouwd. Om die bedrijven tegemoet te komen blijft IE bestaan in Windows 10. Internet Explorer krijgt wel een ondergeschikte rol en wordt niet de standaard-browser.

Consumentenpreview

Windows 10 werd vorig jaar gepresenteerd door Microsoft. Afgelopen woensdag gaf het bedrijf meer informatie over de consumentenpreview, een stabiele bèta-versie die voor iedereen te gebruiken is. Microsoft zegt dat Windows 10 vanaf begin volgende week te downloaden is.

Als je wil weten wat er allemaal nieuw is in Windows 10, dan kun je dat hier allemaal teruglezen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: browser