abonneren

Intel's grote ultrabook-plannen

Intel heeft vol trots de tweede generatie ultrabooks aangekondigd. Deze nieuwe generatie ultrabooks bevatten de derde generatie Core processors en zijn uitgerust met een aantal extra features zoals anti-theft en identity protection technologie en usb3.0 of Thunderbolt.

Met de nieuwe generatie ultrabooks heeft Intel het ultrabook-concept verder uitgebouwd en verbeterd. Hierbij zijn de prestaties natuurlijk weer sneller en beter maar zijn er ook nieuwe technologieën standaard aanwezig in de nieuwe ultrabooks. Zo zit anti-theft en identity protection nu standaard in de hardware ingebakken. Met anti-theft kun je, via een betaalde dienst, op afstand je ultrabook op slot zetten. Op die manier is het ultrabook niet meer te bedienen totdat er een token-code wordt ingevoerd. Deze code heeft natuurlijk alleen de werkelijke eigenaar (althans, dat is de bedoeling). Met identity protection kun je veiliger online shoppen, maar deze technologie moet nog internetbreed ingezet gaan worden. Het idee is dat je op dezelfde manier shopt als dat je nu bankiert via internet. Behalve een inlognaam, wachtwoord en eventueel rekeningnummer is er ook nog een extra code nodig die ter plekke gegenereerd wordt en alleen ingevuld kan worden door de persoon zelf. Denk hierbij aan de welbekende Rabo-reader.

Intel's plannen: spraakbesturing voor ultrabooks

Elk jaar zal er een nieuwe generatie utlrabooks verschijnen met betere prestaties, energiezuinige processors en extra features. Later dit jaar zullen ultrabooks met touch-screens verschijnen. Deze zullen waarschijnlijk pas komen wanneer Windows 8 echt gelanceerd is. Maar daarbij houdt het niet op. Intel is samenwerkingsverbanden aangegaan met Nuance, de maker van Dragon Naturally Speaking. Intel heeft laten weten dat zij van plan is spraakbesturing standaard te gaan implementeren in ultrabooks. Dat is nu natuurlijk nog niet het geval en er kan nog niet concreet gezegd worden of dit al in de volgende generatie utlrabooks zal zitten, maar de plannen zijn er dus wel.

Andere ultrabook plannen: besturen via bewegen

Ook is Intel een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf SoftKinetic. Dit bedrijf heeft een speciale cam ontwikkeld waarmee je via beweging speciaal daarvoor ontwikkelde progamma's en games kan besturen. Dit doet natuurlijk erg denken aan Microsofts Kinect, maar SoftKinetic is geen imitatie daarvaan. SoftKinetic is al sinds 2002 bezig met deze technologie en deze is ook wezenlijk anders. Zo moet je bij de Kinect een minimale afstand in acht nemen voordat je het apparaat kan gebruiken, terwijl je bij de cam van softkinetic ook vlakbij de cam de pc kan besturen. Wij verwachten nog niet dat deze technologie al in een volgende generatie ultrabooks zal verschijnen, aangezien de cam nu nog redelijk dik is. Dat zal wel even duren voordat deze technologie in een superdun ultrabook-scherm verwerkt kan worden.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Ivy Bridge, tweede generatie ultrabooks, videoverslag

Laatste reactie