Intel Windows 8 tablets komen november

De eerste lading Windows 8-tablets van Intel kunnen we in november verwachten. Dit heeft een anonieme bron aan ict-nieuwswebsite CNET gemeld.

Meer dan de helft van de Windows 8-tablets zullen volgens de bron hybride tablets zijn, ook wel convertables genoemd. Dit zijn tablets waar ook fysiek een toetsenbord in geïntegreerd zit waardoor de tablet ook als een soort notebook te gebruiken is.

Intel-tablets: Clover Trail-processors

Alle Intel-tablets die in november uitkomen zullen voorzien zijn van Intel’s nieuwe Atom-chip, codenaam “Clover Trail”. Clover Trail is Intel’s eerste dualcore Atom-processor gebaseerd op 32 nanometertechnologie. Er zullen ook hybride tablets komen die gebaseerd zijn op Intel’s nieuwe Ivy Bridge-processor, maar precieze details zijn daarover nog niet vrijgegeven door de bron.

Windows 8 voor 5 platformen

Windows 8 zal net als Windows 7 ondersteund worden door processors van Intel en AMD. Deze varianten versie zal ook backwards compatible zijn en zogenaamde ‘legacy software’ (verouderde software) kunnen draaien. Er komt ook een Windows 8 RT-versie uit, speciaal voor ARM-processoren die worden gemaakt door nVidia, Qualcomm en Texas Instruments. De RT-versie van Windows 8 zal geen legacy software kunnen draaien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten