abonneren

Intel wil Ivy Bridge processors zuiniger maken

Intel wil de Ivy Bridge Core processors energiezuiniger maken. Deze krachtige processor wordt momenteel gebruikt in de MacBook Air en Windows 8 ultrabooks. Door de processor energiezuiniger te maken zou hij ook meer geschikt kunnen worden gemaakt voor tablets.

Microsoft gebruikt de Ivy Bridge Core i5 processor voor de Surface Pro tablet. Dit is weliswaar een krachtige processor voor een tablet, maar dit gaat gepaard met een veel kortere batterijduur. Intel zal het energieverbruik van de Ivy Bridge processors “significant” lager maken, meldt CNET. Dit zou een bron uit de industrie hebben gezegd die op de hoogte is van de plannen van de processorfabrikant.

Voor de Surface RT tablet wordt de energiezuinige ARM-processor gebruikt, maar deze draait met een uitgeklede versie van Windows 8. De Surface Pro draait met Windows 8 Pro en heeft een snellere processor nodig om dit besturingssysteem soepel te laten draaien.

De meest energiezuinige variant van Ivy Bridge verbruikt 17 Watt. Deze heeft ten opzichte van de ARM-chips nog een lange weg te gaan. De ARM-chips zijn dan wel veel minder krachtig dan de Ivy Bridge-processors, maar het energieverbruik is met ongeveer 2 Watt veel lager.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de toekomstige Ivy Bridge-processors zullen verbruiken, en op welke snelheid deze zullen draaien. Wel maakte Intel afgelopen september bekend dat volgende processorgeneratie, bekend onder de codenaam Haswell, een energieverbruik hebben van 10 Watt. Later hoopt de processorfabrikant deze Haswell chips nog energiezuiniger te maken.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: tablets, Ivy Bridge