abonneren

Intel Studybook: tablet voor onderwijs

Intel heeft de Studybook onthuld. De tablet - op basis van een Intel Atom Z650 - is bedoeld voor het onderwijs en opkomende markten. De Studybook heeft een 7" touchscreen en is schok- en waterbestendig en kan op zowel Windows 7 als Android draaien.

De Studybook is een onderdeel van de Intel Learning Series. Daartoe behoort ook de Classmate pc. Iets waar we al lang niets van gehoord hebben. Intel richt zich met de tablet op het onderwijs en markten waarbij weinig budget beschikbaar is voor luxeproducten. 

Uiteraard heeft Intel zijn eigen processor in de Studybook verwerkt. In dit geval een Atom Z650 die zijn werk op 1,2 GHz doet. Het is een single core cpu met Hyperthreading. Er is 1GB ram en 4GB flash voor programma's en het OS. 

Het scherm is aanraakgevoelig en heeft een resolutie van 1024 x 600. Vrij standaard voor een 7"-model, al zijn er nu al aardig wat modellen die een hogere resolutie meekrijgen. Zeker nu Apple met de iPad weer de lat hoger heeft gelegd. Echter: aangezien de Studybook tussen de 199 en 299 dollar kost, moet ergens bespaard worden. Een hoge resolutiescherm is prijzig... 

Op gebied van conncectiviteit en netwerken, is de Studybook aardig goed bedeeld. Er is usb 2.0, wifi (b/g/n) en een micro-sd lezer. Mini-hdmi, 3G en bluetooth zijn optioneel. Op de achterzijde is een 2MP camera die met een speciale lens tot een microscoop is om te toveren. De lens is optioneel. Intel heeft speciale software voor de microscoop. Standaard zit er software op voor tekenen, e-reading en notities.

Hoewel de Studybook niet heel groot is, weegt hij 525 gram. En ondanks de dikte van 16,7 mm, kan de gebruiker er 5,5 uur mee werken. Niet heel lang. Wellicht komt er later nog een betere accu in.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: