abonneren

Intel prototype slider ultrabook met Windows 8

Intel laat op de IDF in Beijing een prototype van een slider-ultrabook. Dit dunne hybride ultrabook is een notebook met een touchscherm dat over het toetsenbord glijdt. En Voilà een tablet.

Het apparaat gebruikt een vergelijkbaar mechanisme als de Asus Eee Pad Slider Android-tablet. Het resultaat is een uitermate compact ontwerp waarbij je het scherm niet hoeft om te draaien. Met het scherm omhooggeklapt heb je een volwaardig toetsenbord. 

Het apparaat wordt gemaakt door de voor ons onbekende fabrikant Letexo. Meer dan dat er uiteraard een Ivy Bridge-processor in zit en er Windows 8 op draait is niet bekend. Het is een prototype dus hoe het uiteindelijke product er uitziet moeten we nog afwachten. Paul Otellini de CEO van Intel noemt ultrabooks met een touchscherm en Windows 8 de ideale combinatie.

 

Intel slider ultrabook

 

Ultrabook harddisk naar maximaal 5 mm
Op de ontwikkelaars conferentie (IDF) heeft Intel ook de laatste versie van continu aanpassende ontwerpcriteria voor ultrabooks bekend gemaakt. Introduceerde Western Digital gisteren nog een 7 mm dunne harde schijf voor ultrabooks. Intel legt de lat nu nog hoger en specificeert 5 mm als maximale dikte. De fabrikanten van sdd’s zullen hier niet zo’n moeite mee hebben, maar de harddisk-fabrikanten hebben er weer een uitdaging bij. Verder bevatten de aangepaste specificaties kleine wijzigingen die de ultrabooks nog compacter kunnen maken, zoals minder ruimte innemende stekkerverbindingen en dergelijke.

Bron: VRzone

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: utrabooks