abonneren

Intel chipset eindelijk met USB 3.0

Het heeft even geduurd maar Intel bouwt eindelijk usb 3.0 standaard in de nieuwste 7-serie chipset. Intel introduceert de nieuwe chipset voor zowel Sandy Bridge- als Ivy Bridge-processoren. Ook introduceert Intel nieuwe moederborden met de nieuwe Intel 7-serie Express Chipset.

De nieuwe chipset ondersteunt de tweede en derde generatie Core i-processoren. Tien jaar na de introductie van usb 2.0 krijgen de nieuwe chipsets eindelijk standaard ondersteuning van usb 3.0. Met usb 3.0 zijn grofweg 10 maal zo snelle verbindingen mogelijk dan met usb 2.0.

Met de komst van de nieuwe chipsets zal usb 3.0 naar verwachting snel standaard worden. AMD levert al langer chipsets met usb 3.0. De usb 3.0-standaard bestaat al meer dan drie jaar maar wordt doordat het tot nu toe niet standaard door Intel werd ondersteund nog steeds weinig gebruikt.

De Intel 7-serie chipsets bieden ook andere nieuwe technologieën voor zowel desktops als laptops: Intel Smart Response, Intel Smart Connect en Intel Rapid Start. Alle drie deze technologieën zijn bedoeld om pc’s net als tablets en smartphones sneller te laten opstarten of uit slaapstand te laten komen. Ook kunnen de pc’s altijd connected zijn en als ze zich in slaapstand bevinden bijvoorbeeld wakker worden van de ontvangst van een e-mailtje.

De serie 7-chipset wordt volgens het 65 nm-productieproces gemaakt en zal in in eerste instantie in acht varianten uitkomen. De chips ondersteunen tot drie displays en Direct X11, bieden naast usb 3.0 ook ondersteuning voor de Thunderbolt-aansluiting, en snelle 6 GB/s sata-aansluitingen.

De Intel 7-serie chipset zal in de komende Ivy Bridge ultrabooks goed zijn voor een opstarttijd uit slaapstand van vijf to zeven seconden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: series7

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord