abonneren

Intel pusht Ivy Bridge ultrabooks

Intel heeft de “ultra low voltage”-variant van de nieuwe Ivy Bridge-processoren op de Computex in Taiwan officieel gelanceerd. Intel belooft dat er binnen 30 dagen maar liefst 35 ultrabooks met de nieuwe processor verkrijgbaar zullen zijn.

Volgens Intel zijn de nieuwe Core i-processoren bijzonder populair geworden bij de pc-fabrikanten. Zo zijn er 35 supersnelle ultrabooks met de energiezuinige Ivy Bridge nu, of binnen een maand, smaak beschikbaar.

Uniforme gebruikservaring

Intel kondigt aan er voor te zorgen dat verschillende door Intel aangedreven ultrabooks oveenkomstige eigenschappen krijgen, zodat de gebruikservaring bij verschillende merken hetzelfde is. Bovendien zullen toekomstige ultrabooks uitgerust worden met een touchscherm. Voor het komende jaar rekent Intel op maar liefst 110 ultrabook-ontwerpen.

Touchscherm

Intel is ervan overtuigd dat aanraakschermen de gebruikservaring van ultrabook kan verbeteren. Het toevoegen van een aanraakscherm is nog maar het begin van de verbeteringen van de gebruiksmogelijkheden. Zo moeten er ook meer spraakvoorzieningen komen zoals bediening met spraakcommando’s en communicatie via voip.

Op de Core i 3000-serie gebaseerde superslanke ultrabooks zullen naast verbeterde algemene prestaties ook betere grafische prestaties leveren. Daarnaast zijn er extra beveiligingsvoorzieningen ingebouwd tegen diefstal en voor identiteitsbescherming. Ook de responsiviteit waaronder snel starten en snel verbinding maken net als de accuduur zijn verbeterd.

 

Bron: Xbitslabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Ivy Bridge

Laatste reactie