abonneren

Intel onthult Windows 8-tablets met Atom-processor

Intel heeft in San Francisco samen met zijn hardwarepartners een flink aantel Windows 8 tablets gepresenteerd die zijn gebaseerd op de Atom processor Z2760, de processor die voorheen werd aangeduid met de codenaam “Clover Trail”.

Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung en ZTE gaan na de introductie van Windows 8 tablets gebaseerd op de Intel Atom-processor uitbrengen. Daar zijn veel tablets bij die we onder de categorie transformer kunnen scharen. Een tablet met een afneembaar toetsenbord. Dit type tablet is door Asus als Eee Pad Transformer al heel populair gemaakt met Android als besturingsyteem. Uiteraard gaat Asus de Transformer ook met Windows 8 uitbrengen waarbij de VIVO Tab de variant met de Intel Atom processor wordt. 

Asus Vivo Tab


In totaal gaat het om 8 tablets, de: Acer Iconia W510, Asus VivoTab, Dell Latitude 10, Fujitsu Stylistic Q702, HP Envy x2, Lenovo Thinkpad 2, Samsung Smart PC en de ZTE V98

 

Intel vs ARM

Intel gaat met deze tablets de strijd aan met tablets die aantal van de genoemde fabrikanten ook met ARM-processoren gaan uitbrengen. De tablets gebaseerd op  ARM-processoren krijgen een ietwat gestripte versie van Windows 8 dat onder de naam Windows RT wordt uitgebracht. 

De Atom processor Z2760 "Clover Trail" is sneller een energiezuiniger dan zijn voorganger. De processor heeft twee cores en draait op een kloksnelheid van 1,8 GHz. Volgens Intel is een tablet met de nieuwe processor in staat om drie weken lang standby vol te maken. Ook zou 10 uur videoafspelen mogelijk moeten zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: ATOM

Laatste reactie