abonneren

Intel: nieuwe Core i7 Extreme

Intel zal in het vierde kwartaal van dit jaar de Core i7-3970X, de nieuwste en snelste Sandy Bridge E-processor, uitbrengen.

De Intel Core i7-3970X heeft zes cores met hyperthreading, 15 MB cache, een quad-channel memory controller en een klokfrequentie van 3,5 GHz een maximaal 4 GHz turbo boost. De processor heeft een klokfrequentie van 3,5 GHz dat met turbo boost kan worden opgevoerd naar 4 GHz. De nieuwe topprocessor gebruikt de LGA2011 socket en consumeert maximaal 150 watt, 20 watt meer dan zijn voorganger de Intel Core i7-3960X.

Het nieuwe topmodel van Intel komt ongeveer een half jaar later dan oorspronkelijk gepland en is nog steeds gebaseerd op de 32 nm Sandy Bridge-technologie. Het opwaarderen van de Extreme modellen van de Core i-processoren naar Ivy Bridge wordt uitgesteld naar volgend jaar. De opvolger van Ivy Bridge, Haswell wordt ook in de eerste helft van 2013 verwacht, dus is het niet uitgesloten dat de Ivy Bridge Extreme editions door een Haswell-versie worden ingehaald.

Zoals blijkt uit de benchmarks vormt concurrent AMD geen bedreiging meer op het gebied van de snelste processoren, zodat Intel zich het uitstellen van nieuwe topmodellen kan permitteren.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: Sandy Bridge

Nieuws headlines

Laatste reactie