© CIDimport

Intel neemt McAfee over

Geplaatst: 19 augustus 2010 - 11:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

7,68 miljard dollar, dat betaalt Intel om alle aandelen van McAfee op te kopen. Daarmee wordt McAfee een volle dochteronderneming van Intel. Het zal deel gaan uitmaken van Intels Software and Services Group.De overname maakt, aldus Intel, de weg vrij voor een combinatie van beveiligingssoftware en -hardware van één bedrijf. "Deze combinatie zal resulteren in betere bescherming voor consumenten, ondernemingen en overheidsinstellingen, nu miljarden apparaten - en de servers en cloud-netwerken om deze te beheren - online gaan," aldus de chipsbakker.Het is niet het eerste bedrijf dat door Intel is overgenomen. Al eerder werden ondermeer Wind River en Havok overgenomen.

7,68 miljard dollar, dat betaalt Intel om alle aandelen van McAfee op te kopen. Daarmee wordt McAfee een volle dochteronderneming van Intel. Het zal deel gaan uitmaken van Intels Software and Services Group.

De overname maakt, aldus Intel, de weg vrij voor een combinatie van beveiligingssoftware en -hardware van één bedrijf. "Deze combinatie zal resulteren in betere bescherming voor consumenten, ondernemingen en overheidsinstellingen, nu miljarden apparaten - en de servers en cloud-netwerken om deze te beheren - online gaan," aldus de chipsbakker.

Het is niet het eerste bedrijf dat door Intel is overgenomen. Al eerder werden ondermeer Wind River en Havok overgenomen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten