Intel kwartaalcijfers beter dan voorspeld

De financiële resultaten van Intel over het eerste kwartaal van 2012 overtreffen de verwachtingen van de financiële experts. Intel noteerde een omzet van $ 12,9 miljard en een nettowinst van $2,7 miljard.

De financiële resultaten van Intel over het eerste kwartaal van 2012 overtreffen de verwachtingen van de financiële experts. Intel noteerde een omzet van $ 12,9 miljard en een netto winst van $2,7 miljard.

De omzet is daarmee vrijwel gelijk aan het voorgaande kwartaal. De winst daalde wel 13%. Deze terugloop is een gevolg van de gelijkgebleven verkoopresultaten en hogere operationele kosten. Met name de verkoop van chips voor pc’s en servers staan onder druk.

Intel verwacht voor het hele jaar 2012 een verdere groei. Zo zal nog deze week de eerste smartphone met een Intel Atom-processor verschijnen, waarvan er later dit jaar meer zullen volgen. Ook introduceert Intel nog deze maand de 22 nm-versie van de Sandy Bridge processor; de Ivy Bridge. Deze derde generatie Core i-processoren worden met de 22 nm Trigate-technologie gemaakt. Verwacht wordt dat de tegenvallende de pc-verkoop met deze processoren weer zal aantrekken. Intel voorspelt voor het tweede kwartaal van 2012 een omzet van rond de $13,6 miljard. Als reactie op deze resultaten daalden de Intel aandelenkoers eerst, om later weer met plus 0,23 % te eindigen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: kwartaalresultaten