abonneren

Intel kwartaalcijfers beter dan voorspeld

De financiƫle resultaten van Intel over het eerste kwartaal van 2012 overtreffen de verwachtingen van de financiƫle experts. Intel noteerde een omzet van $ 12,9 miljard en een nettowinst van $2,7 miljard.

De financiële resultaten van Intel over het eerste kwartaal van 2012 overtreffen de verwachtingen van de financiële experts. Intel noteerde een omzet van $ 12,9 miljard en een netto winst van $2,7 miljard.

De omzet is daarmee vrijwel gelijk aan het voorgaande kwartaal. De winst daalde wel 13%. Deze terugloop is een gevolg van de gelijkgebleven verkoopresultaten en hogere operationele kosten. Met name de verkoop van chips voor pc’s en servers staan onder druk.

Intel verwacht voor het hele jaar 2012 een verdere groei. Zo zal nog deze week de eerste smartphone met een Intel Atom-processor verschijnen, waarvan er later dit jaar meer zullen volgen. Ook introduceert Intel nog deze maand de 22 nm-versie van de Sandy Bridge processor; de Ivy Bridge. Deze derde generatie Core i-processoren worden met de 22 nm Trigate-technologie gemaakt. Verwacht wordt dat de tegenvallende de pc-verkoop met deze processoren weer zal aantrekken. Intel voorspelt voor het tweede kwartaal van 2012 een omzet van rond de $13,6 miljard. Als reactie op deze resultaten daalden de Intel aandelenkoers eerst, om later weer met plus 0,23 % te eindigen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: kwartaalresultaten

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord