abonneren

Intel komt met computer ter grootte van een knoop

Intel heeft op de CES in Las Vegas zijn nieuwste module laten zien. De Intel Curie heeft het formaat van een knoop en bezit alle mogelijkheden tot het maken van compacte wearables. Intel hoopt met de Curie het ontwikkelproces van wearables makkelijker te maken voor bedrijven.

De Curie is voorgesteld door de CEO van Intel, Brian Krzanich, in zijn keynote-speech op de CES. Met de module maakt Intel het mogelijk om van verschillende voorwerpen zoals ringen, tassen en brillen compacte wearables te maken. De technologie is zo klein door een nieuwe versie van Intel’s Quark chip, de Quark SE.

De Curie bezit buiten de Quark SE ook Bluetooth LE, waarmee gegevens doorgestuurd kunnen worden naar bijvoorbeeld een app. Verder bezit de Curie een versnellingsmeter en een gyroscoop waarmee activiteiten en bewegingen worden waargenomen.

Wedstrijd

Bij de presentatie van de Curie kondigde Krzanich ook een wedstrijd aan voor de beste wearable in 2015. Om deel te nemen moet de wearable worden gemaakt aan de hand van de Curie-module. De winnaar wordt beloond met 500.000 dollar. Vorig jaar organiseerde Intel een soortgelijke actie voor zijn Edison-chip.

De Intel Curie is beschikbaar in de tweede helft van 2015.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: curie

Laatste reactie