abonneren

Intel komt met smartwatch van slangenleer

Intel komt met een smartwatch met een slangenleren armband. Met het chique uiterlijk richt de chipfabrikant zich vooral op vrouwen. Intel heeft voor het ontwerp dan ook hulp gekregen van het modemerk Opening Ceremony.

Over het horloge zelf is echter nog weinig bekend en Intel wil er weinig over zeggen. Zo is niet duidelijk op wat voor besturingssysteem het draait. Wel is duidelijk dat het horloge een ingang heeft voor een 3G-simkaart, zodat de smartwatch niet perse op Android Wear hoeft te draaien.

Gebogen scherm

Ook weten we dat het apparaat een gebogen scherm heeft van het ijzersterke saffierglas, dat ook in de iPhone 6 wordt gebruikt. Het scherm krijgt een doorsnede van 1,6 inch en wordt gebogen.

MICA

Het horloge krijgt de codenaam MICA mee, wat staat voor My Intelligent Communication Accessory, maar het is niet zeker of dat ook de definitieve naam wordt. Het apparaat komt rond kerst in de winkel en gaat volgens Intel "minder dan duizend dollar" kosten. Het apparaat kkrijgt wit of zwart slangenleer en kan worden ingezet met onder andere Chinese parels of lazuursteen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: ifa2014