Intel demonstreert draadloze VR-bril Project Alloy

Intel toont tijdens zijn Developer Forum Project Alloy, een nieuwe virtual reality-bril die helemaal draadloos functioneert en uitgerust is met een Intel-processor.

Doordat deze CPU de rekenkracht al biedt, is in principe verder geen smartphone of pc nodig. De headset is daarnaast uitgerust met - hoe kan het ook anders - RealSense-camera's, die verantwoordelijk zijn voor de plaatsbepaling in een virtuele ruimte.

De RealSense-camera's zorgen er ook voor dat je je armen en handen in virtual reality kunt gebruiken, tot individuele vingers aan toe. De headset is daarbij in staat om bijvoorbeeld ledematen tevoorschijn te toveren in de virtuele wereld: 'merged reality', noemt Intel dat.

VR, AR, MR

Project Alloy is zodoende zowel een vr-bril als een ar-bril, zo blijkt ook uit de samenwerking met Microsoft. Er is ondersteuning voor het Windows Holographic Platform, waar  in eerste instantie HoloLens gebruik van maakt. 

Het duurt nog wel een poosje voordat de headset op de markt komt. Het project wordt halverwege 2017 open source gemaakt. Daarna volgt een eerste versie van de bril tegen het einde van volgend jaar, als alles meezit.

Bekijk hieronder een demonstratie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: vr, intel, project alloy