abonneren

Intel Ivy Bridge uitgesteld

Intel heeft aan zijn afnemers bekendgemaakt de grootschalige productie van de Ivy Bridge processsor uit te stellen.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de Ivy Bridge-processor als opvolger van de Sandy Bridge in april geïntroduceerd worden. Volgens website Digitimes is het uitstel een gevolg van de grote voorraden van de Sandy Bridge processoren die Intel zowel als de notebookfabrikanten nog op de plank hebben liggen.

De verkoop van notebooks blijft momenteel sterk achter bij de verwachtingen. Dit is een gevolg van het economische tij, zowel als de komst van Windows 8. Veel potentiële laptopkopers stellen hun aankoop uit tot Windows 8 is verschenen. Het uitstel door Intel heeft tot gevolg dat notebookfabrikanten de introductie van nieuwe modellen moeten uitstellen.
Intel zal in april wel kleine hoeveelheden van de Ivy Bridge-chips leveren, zodat de officiële introductie waarschijnlijk wel door kan gaan. De levering van grote hoeveelheden zal tot na juni worden uitgesteld.

Ivy Bridge-processoren zijn de opvolgers van Sandy Bridge en worden op het 22 nm productieprocede gemaakt. Hierdoor zijn ze onder andere sneller en energiezuiniger. 

Bron: Hexus

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: Ivy Bridge

Nieuws headlines

Laatste reactie