abonneren

Intel Atoms voor tablets en smartphones

Intel onthult op de jaarlijkse Intel Developer Forum (IDF) de toekomstplannen voor de Atom-processoren bedoeld voor smartphones en tablets.

Atom-chips op het 22 nm-procedé zijn nog meer dan een jaar weg. Tot die tijd moeten we het met verbeterde versies onder de codenaam “Clover Trail” van de huidige Medfield-chip doen.

Intel Atom


De Clover Trail system on a chip (SOC) wordt gemaakt met de 32 nm chiptechnologie en heeft een dualcore x86-processor met een verbeterde grafische processor en draait op 1,8 GHz. Om de chip aantrekkelijk te maken voor fabrikanten van tablets en smartphones gaat Intel ook versies maken waarbij er 2GB geheugen geïntegreerd wordt door een geheugenchip op de processor te plakken. Dit wordt Pop (Package-on-package) genoemd.

De Intel Atom “Clover Trail” zal gebruikt worden voor lichtgewicht tablets met Microsoft Windows 8. Deze krijgen volgens Intel een uitstekende accuduur en een altijd-aan-technologie in een slank ontwerp. Intel benadrukt dat op Intel Atom- en Core-processoren gebaseerde tablets verbeterde media-eigenschappen en ingebouwde beveiligingsvoorzieningen en bestaande en nieuwe toepassingen voor Intelprocessoren kunnen draaien. Hierdoor zouden ze voor de beste compatibiliteit tussen verschillende computerplatformen zorgdragen.

Volgend jaar komt Intel met dualcore Atom-versies op 2 GHz kloksnelheid, met verdubbelde grafische prestaties. Deze chips zijn dan ook bijzonder geschikt voor Intel-gebaseerde smartphones. In 2013 kunnen we dan de 22 nm Atoms verwachten die schuilgaan onder de codenaam Valleyview met nieuwe technologie en functionaliteit.

 

Bron: Xbitlabs

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: ATOM

Laatste reactie