abonneren

Intel: Android niet optimaal op multicore-processor

Volgens Intel is Android niet erg geschikt voor multicore-processoren. Met name de multithread-scheduler van Android laat flink te wensen over. Volgens Intel zijn het vooral de fabrikanten van multicore-processoren, die nalaten de schedulers voor hun dual- en quadcore-processoren te optimaliseren.

Intel zelf heeft nog geen multicore Atom-processoren en dit jaar komen pas mondjesmaat de eerste Intel-smartphones uit. Deze gebruiken de single core Medfield-versie van de Atom die dankzij Intels hyperthreading toch meer threads kan verwerken. Intel heeft uit eigen ervaring vastgesteld dat Android op multicore-apparaten vaak minder goed presteert dan op singlecore-varianten.

Volgens Intel-manager Mike Bell is het zonde dat de potentie van multicore-toestellen niet optmiaal benut wordt. Hij noemt daarbij echter geen namen van specifieke producten. De hint is echter duidelijk gericht naar de fabrikanten van de ARM-processoren die we in dualcore- en qoadcore-uitvoering in steeds meer Android-smartphones tegenkomen.

Volgens Bell zal Intel zich inspannen om voor de komende multicore Atom-processoren een optimale multi-thread scheduler te maken. De eerste (single-core) Android-toestellen met de Intel Medfield-processor gebruiken nog Android 2.3. Intel werkt samen met Google aan een versie van Android 4 voor de X86-processoren.

Bron: Inquirer

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: