abonneren

Intel: Android niet optimaal op multicore-processor

Volgens Intel is Android niet erg geschikt voor multicore-processoren. Met name de multithread-scheduler van Android laat flink te wensen over. Volgens Intel zijn het vooral de fabrikanten van multicore-processoren, die nalaten de schedulers voor hun dual- en quadcore-processoren te optimaliseren.

Intel zelf heeft nog geen multicore Atom-processoren en dit jaar komen pas mondjesmaat de eerste Intel-smartphones uit. Deze gebruiken de single core Medfield-versie van de Atom die dankzij Intels hyperthreading toch meer threads kan verwerken. Intel heeft uit eigen ervaring vastgesteld dat Android op multicore-apparaten vaak minder goed presteert dan op singlecore-varianten.

Volgens Intel-manager Mike Bell is het zonde dat de potentie van multicore-toestellen niet optmiaal benut wordt. Hij noemt daarbij echter geen namen van specifieke producten. De hint is echter duidelijk gericht naar de fabrikanten van de ARM-processoren die we in dualcore- en qoadcore-uitvoering in steeds meer Android-smartphones tegenkomen.

Volgens Bell zal Intel zich inspannen om voor de komende multicore Atom-processoren een optimale multi-thread scheduler te maken. De eerste (single-core) Android-toestellen met de Intel Medfield-processor gebruiken nog Android 2.3. Intel werkt samen met Google aan een versie van Android 4 voor de X86-processoren.

Bron: Inquirer

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord