abonneren

Intel: 75 nieuwe ultrabooks op komst

De nieuwe generatie processoren van Intel beloven nog veel energiezuiniger te worden. Laat dit nu voor de superdunne ultrabooks belangrijk zijn. Op de vooravond van de introductie van de Ivy Bridge-processoren laat Intel weten dat er wel 75 nieuwe ultrabooks met de nieuwe chips op komst zijn.

Volgens de laatste geruchten zou Intel de Ivy Bridge processor op 23 april officieel lanceren. Ivy Bridge is de codenaam van de op 22 nm-schaal gemaakte derde generatie van Intels Core i-processoren. De nieuwe chip gebuikt ook voor het eerst Intels 3D-transistoren, door Intel “Trigate” genoemd. De Ivy Bridge heeft niet alleen een hogere dichtheid maar bevat ook een nieuwe grafische chip (HD 4000) die tot nog hogere grafische prestaties in staat is met ondersteuning van DirectX 11.

De nieuwe generatie Core i processoren moet het door Intel bedachte nieuwe notebook-concept: de ultrabook, definitief op de kaart zetten. De nieuwe chips moeten deze superslanke en superlichte notebooks goedkoper maken. Intel maakt nu alvast bekend dat er door de notebookfabrikanten nog in 2012 maar liefst 75 nieuwe ultrabooks worden uitgebracht. Ook zou de prijs van de ultrabooks nog dit jaar nog flinke moeten dalen en rond de 600-700 euro moeten uitkomen.

Touchscherm
Intel verwacht veel van de toevoeging van een touchscherm aan de ultrabooks. De combinatie van een touchscherm en Windows 8, met een krachtige Core i-processor van Intel, moet tablets zonder toetsenbord de wind uit de zeilen gaan nemen.
Zo toonde Lenovo op de CES al een prototype van een “convertible” ultrabook waarbij het scherm helemaal omgeklapt kan worden zodat het toetsenbord onder het scherm zit, zodat het apparaat in tabletmodus te gebruiken is. Deze Lenovo IdeaPad Yoga zal volgens de laatste berichten nog wel 1500 euro gaan kosten.

Bron: Engadget

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks

Nieuws headlines

Laatste reactie