Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Installeren van Windows 8 wordt eenvoudiger

Het installatieproces van Windows is een van de zaken die Microsoft bij het komende Windows 8 aanpakt. Zo moet zowel installeren als het upgraden van Windows eenvoudiger worden. Ook het installeren vanaf het web wordt mogelijk.

Niet alleen het installeren van Windows 8 vanaf harde schijf of optische schijf moet gemakkelijker worden ook werkt Microsoft aan een installatieprocedure die de Windows-installatie direct via Internet mogelijk maakt.

Omdat de systeemeisen gelijk blijven of zelfs lager worden, zullen er een groot aantal mensen zijn die een pc met Windows 7, Vista of zelfs XP wil upgraden naar Windows 8. Dat geldt naar schatting voor 450 miljoen computers. Reden om ervoor te zorgen dat deze upgrade-installatie probleemloos verloopt. Het mag niet zo zijn dat mensen hun oude pc moeten wegdoen en maar een nieuwe pc moeten aanschaffen om de beschikking over Windows 8 te krijgen.

De gestroomlijnde installatie van Windows 8 kan straks worden gestart vanaf het web. De interactieve upgrade-procedure moet dan gebruikersvriendelijker worden dan bij Windows 7. Belangrijk onderdeel daarvan zal zijn het analyseren van de de bestaande installatie en het adviseren over zaken die een nieuwe installatie eventueel in de weg staan.

De details van de nieuwe installatieprocedure voor Windows 8 lees je op het Windows 8 blog.

Bekijk ook de video:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie