abonneren

Installeer nu Android 4.3 op je Nexus 4

Android 4.3 is officieel aangekondigd door Google. De uitrol is al van start gegaan, maar het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat hij binnenkomt. Gelukkig is hij vrij eenvoudig te zelf installeren.
Een groot voordeel van de Nexustoestellen heeft zich ook nu weer bewezen, snelle updates. Na de aankondiging van Android 4.3, werd direct aangekondigd dat deze nog dezelfde dag uitgerold zou worden naar de Nexus 4Nexus 7,  Nexus 10, en de Galaxy Nexus. Het kan echter een aantal weken duren voordat jouw toestel aan de beurt is. Kun je hier niet op wachten, dan is het ook mogelijk de update zelf te installeren. Hiervoor hoef je je toestel niet te rooten of andere 'vreemde' zaken uit te halen. Hierbij kun je het reguliere updatebestand van Google gebruiken.

Android 4.3 op Nexus 4

Het installeren van de officiële update is vrij eenvoudig. Je toestel hoeft er niet voor geroot te zijn en de risico's zijn minimaal: je installeert namelijk hetzelfde updatebestand als wanneer je de update OTA (over the air) zou ontvangen. De enige stap die wat meer tijd zou kunnen kosten is het installeren van ADB. Mocht je ADB al geïnstalleerd hebben op jouw PC, dan is het installeren een kwestie van twee minuten werk. De stappen hieronder volg je uiteraard op eigen (minimaal) risico. Let wel op dat je de originele software (Android 4.2.2 JDQ39) moet draaien om de update te kunnen doen. Op custom ROMs werkt het bijvoorbeeld niet. Om te controleren welk buildnummer je hebt, ga je naar 'Instellingen'--> 'Over telefoon'.

  1. Zorg dat je ADB geïnstalleerd hebt. Met ADB kun je vanaf jouw PC commando's uitvoeren op de Nexus 7 (of ieder ander Androidtoestel). 
  2. Zet USB-debugging aan. ADB werkt alleen als je als gebruiker daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Ga naar 'Instellingen'-->'Opties voor ontwikkelaars' en schakel deze in. Daarna schakel je op dezelfde pagina ook 'USB-foutopsporing' in.
  3. Download het updatebestand hier direct van de servers van Google.
  4. Typ in een terminal (op Windows ga je naar 'Start'-->'Uitvoeren'-->'cmd') het volgende commando (zonder aanhalingstekens): 'adb reboot recovery'. Het apparaat start nu opnieuw op in de recovery-modus.
  5. Je ziet nu een Androidmannetje, maar nog geen menu. Het menu haal je tevoorschijn door de volumeknoppen en de aan/uit-knop tegelijk in te drukken. Navigeer zodra het menu verschenen is naar 'apply update from ADB'.
  6. Typ in de terminal: 'adb sideload ebc8bad23772b5fd6e2907e48b4c74ba0ed58f21.signed-occam-JWR66V-from-JDQ39.ebc8bad2.zip'. De update wordt nu naar het apparaat gezonden en daar geïnstalleerd.

Bij het installeren van de update gaan er geen gegevens verloren, maar hou er wel rekening mee dat het even kan duren voordat je toestel volledig geüpdatet is. Mocht bovenstaande te ver gaan, dan kun je ook gewoon rustig afwachten, de update zal de komende weken Over The Air (OTA) uitgerold worden en kan dan via WiFi op het toestel geïnstalleerd worden.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Jelly Bean, Android 4.3, Nexus 4

Nieuws headlines

Laatste reactie