Instagram voor Android passeert 5 miljoen downloads

Dat Facebook de fotoapp Instagram overneemt is niet zo vreemd als je ziet dat de Android app binnen een week al meer dan 5 miljoen keer gedownload is. Samen met de iOS-gebruikers staat de teller nu al boven de 30 miljoen gebruikers.

Een dag na de introductie van Instagram voor Android was de app al meer dan een miljoen keer gedownload. Met instagram kun je foto’s maken en met handige filter snel bewerken en online zetten om ze te delen met vrienden. Facebook is van plan de fotodienst voorlopig zelfstandig te laten voortbestaan. Je slacht immers niet de kip met de gouden eieren. Wel hoopt Facebook te leren van de kennis van de App ontwikkelaars. Met name de grote eenvoud van Instagram wordt door de gebruikers geroemd en daar kan Facebook nog wel wat van leren. Ook heeft Facebook weinig ervaring met mobiele Apps, wat juist het specialisme is van de Instagram-ontwikkelaars.

De oprichters van Instagram varen wel bij de overname en zijn in twee jaar tijd dat het bedrijf bestaat miljonair. Het grootste gedeelte van het overnamebedrag van maar liefst 1 miljard dollar dat Facebook betaalt, gaat naar de investeerders die in Instagram investeerden.

Er is na de overname een discussie ontstaan over de privacy van de instagramgebruikers, omdat het verzamelen van gegevens van gebruikers immers een belangrijke pijler is onder het verdienmodel van Facebook. Toch is het niet heel waarschijnlijk dat het Facebook daar om gaat. Met 850 miljoen gebruikers heeft Facebook immers genoeg informatie. Als je het toch niet vertrouwt kun je eenvoudig overstappen naar een andere fotodienst op internet. Hoe dat gaat lees je hier.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: