Insider Build 16215 stoomt Windows 10 klaar voor Fall Creators Update

insider build 16215
Microsoft is build 16215 van Windows 10 aan het uitrollen naar Insiders in de fast ring. Een bijzonder grote update die het besturingssysteem klaarstoomt voor de Fall Creators Update.

Later dit jaar volgt de Fall Creators Update de Creators Update uit april op. Meest opvallend daarin is een makeover van vrijwel alle belangrijke Windows 10-elementen en menu's. Fluent Design, zo noemt Microsoft deze nieuwe look. Daarmee moet Windows 10 meer één geheel worden, waar het nu grafisch juist uit een heleboel losse onderdelen bestaat.

Insider-build 16215 geeft ons een eerste voorproefje hiervan. Het startmenu en het actiecentrum zijn daarin voorzien van het nieuwe Fluent Design-jasje. Dat ziet er niet alleen gelikter uit maar heeft ook praktisch nut. Zo is het startmenu beter te schalen en is het actiecentrum ook inhoudelijk op de schop gegaan om zo meer relevante info te tonen.

Edge en Surface Pen

Ook Edge is er in deze build op vooruit gegaan. De browser is eindelijk full-screen te gebruiken door op F11 te drukken, iets wat andere browsers overigens al veel langer kunnen. Waaronder zelfs Internet Explorer, maar goed. Ook is er de optie om websites vast te pinnen aan de taakbalk, en zijn woorden in verschillende kleuren te markeren in ebooks die in Edge worden gelezen.

Wie de Surface Pen gebruikt, zal merken dat deze voortaan accurater werkt tijdens het schrijven. Vooral interessant is echter de mogelijkheid om een verloren pen op afstand terug te vinden, via Find My Device. Inderdaad, net zoals je een verdwenen telefoon kunt lokaliseren.

Verder is er nog een waslijst aan kleinere aanpassingen en wijzigingen te vinden op de Windows Blog. Ook vind je er een opsomming van bekende bugs. De Fall Creators Update voor Windows 10 staat zoals de naam doet vermoeden gepland voor de herfstperiode van 2017.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws

Tags: windows 10, windows, fall creators update, insider