abonneren

ING start met contactloos betalen

De ING Bank maakt een begin met contactloos betalen. Een eerste experiment hiermee vindt deze zomer in Leiden plaats. Alle nieuwe betaalpassen zullen vanaf nu worden uitgerust met de nieuwe technologie. Vanaf 2014 wordt contactloos betalen daadwerkelijk ingevoerd voor overige klanten. Bedragen tot 25 euro kunnen zonder pincode in te voeren worden afgerekend met de nieuwe technologie.

ING-klanten kunnen als het aan de bank ligt vanaf 2014 contactloos betalen, volgens Nu.nl  Daarbij hoeft de betaalpas slechts tegen een apparaatje worden aangehouden om de betaling af te ronden en het bedrag van de rekening af te laten schrijven. ING wil dit mogelijk maken voor bedragen tot 25 euro. Bij de nieuwe betaalmogelijkheid hoeft geen saldo te worden geladen op de betaalpas. Dat was voorheen bij de chipknip, die inmiddels aan het einde van zijn levensduur is aanbeland, wel het geval.

Alle nieuwe betaalpassen zullen vanaf nu met de nieuwe technologie worden uitgerust, waarmee contactloos betalen mogelijk wordt. De implementatie ervan gaat daarmee vrij vlot, aangezien er dit jaar 3 miljoen nieuwe passen werden verstuurd.

ING gaat deze zomer experimenteren met de nieuwe betaalvorm. Leiden is verkozen tot de stad waar contactloos betalen wordt getest. Andere klanten van de ING Bank kunnen vanaf 2014 op deze manier afrekenen, is de verwachting. Sinds 2010 wordt al geëxperimenteerd met de technologie om contactloos betalen mogelijk te maken.

ING wil echter niet alleen contactloos betalen met de betaalpas introduceren. Later dit jaar wordt het volgens ING ook mogelijk om met de mobiele telefoon te betalen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: NFC, Mobiel Betalen, Banken, Ing, contactloos betalen