Informant laat LulzSec oprollen

Op basis van verklaringen van een informant heeft de FBI vijf hooggeplaatste leden van hackerscollectief LulzSec gearresteerd. De FBI spreekt van een 'onthoofding' van de organisatie.

2011 was het jaar van het hacktivisme, waarbij verschillende los-vaste groepen hackers gegevens buitmaakten en websites platlegden. LulzSec was hiervan een van de meest volhardende groepen, met verschillende ddos-aanvallen en Sony hacks. Sinds juni 2011 had de groep al geen ruchtbaarheid meer gegeven aan hun hacks, maar de FBI is kennelijk al die tijd nog bezig geweest met een onderzoek.

Vanochtend hebben politiediensten in de VS, Groot-Britannië en Ierland in totaal vijf mensen opgepakt die bij LulzSec betrokken zouden zijn. De informatie die tot de arrestaties leidde was afkomstig van Hector Xavier Monsegur. De in New York wonende Monsegur was eerder al opgepakt en door de FBI uitgehoord.

Vier van de vijf arrestanten worden in New York aangeklaagd met een samenzwering als tenlastelegging. De vijfde wordt ook verdacht aan Anonymous gelieerd te zijn. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de aanval op de private inlichtingendienst Stratfor.

Bron: Mashable

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: lulzsec, ddos