Inchecken met je smartphone in bussen en treinen van Arriva

Een aantal reizigers in Groningen en Friesland kunnen hun smartphone gebruiken om in te checken bij treinen en bussen van vervoersmaatschappij Arriva. Het bedrijf test de nieuwe incheckmethode, Touch&Travel, die ook in Duitsland ook wordt gebruikt.

Niet iedereen kan met zijn smartphone in- en uitchecken bij het openbaar vervoer van Arriva. De maatschappij test met een beperkt aantal geselecteerde personen op Arriva-lijnen in de provincies Friesland en Groningen en bij een aantal buslijnen in de provincie Friesland. Als de Touch&Travel-proef slaagt, wil Arriva straks een ‘naadloze en flexibele’ reiservaring met de smartphone aanbieden, ongeacht de vervoerder.

Het inchecken met de smartphone werkt met een specifieke Touch&Travel applicatie, legt Verkeersnet uit. De ritprijs wordt niet meteen afgeschreven, maar achteraf verrekend middels een automatische incasso. Net als bij de OV-chipkaart kan de reiziger zijn in- en uitcheckgegevens en facturen opvragen via de Touch&Travel-website. Het systeem wordt al sinds 2010 gebruikt door vervoerder Deutsche Bahn in Duitsland.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: smartphones, ov-chipkaart