abonneren

iMessage gemakkelijker te ontkoppelen bij verdwenen berichten

Apple heeft een online dienst gelanceerd waarmee je je telefoonnummer kunt loskoppelen van iMessage. Daarmee geeft het bedrijf een antwoord op de vele klachten over verdwijnende tekstberichten.

Sms'jes zijn op iOS gekoppeld aan iMessage. Op het moment dat je overstapt naar een telefoon met een ander besturingssysteem en vergeet iMessage uit te schakelen zolang je je oude iPhone nog hebt, riskeer je daardoor voortaan sommige berichten niet meer te ontvangen op je nieuwe toestel.

Voorheen was er geen gemakkelijke oplossing voor, maar nu wel. Het enige wat je hoeft te doen is op de Deregister iMessage-site je telefoonnummer in te voeren. Je krijgt dan een bevestigingscode toegestuurd op je telefoon. Voer deze ook in op de website, en klaar is kees.

Rechtszaak

Ondanks dat al jaren over verdwijnende berichten geklaagd werd, deed Apple er tot nog toe niets aan. Eerder dit jaar begonnen iPhone-overstappers dan ook een class-action rechtszaak tegen het bedrijf. De nieuwe dienst is nu stilletjes, zonder grote aankondiging gelanceerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: