Illegale tv-torrentsite EZTV weg

De beruchte tv-torrentsite EZTV is niet meer. De website, waar het mogelijk was om honderden tv-series te downloaden, raakte zijn domeinnaam kwijt en besloot daarop te stoppen met de dienst.
De beruchte tv-torrentsite EZTV is niet meer. De website, waar het mogelijk was om honderden tv-series te downloaden, raakte zijn domeinnaam kwijt en besloot daarop te stoppen met de dienst. EZTV was jarenlang de bekendste website voor het downloaden van afleveringen van tv-shows, maar de laatste maanden lag de site flink onder vuur - maar voor de verandering eens niet door auteursrechtenorganisaties.

Domeinen gekaapt

De groep achter EZTV, NovaKing, heeft de handdoek in de ring gegooid nadat oplichters het domein probeerden te kapen. Zij regen het via slimme trucjes voor elkaar om de controle over zowel de servers als de email van EZTV over te nemen, zodat de oorspronkelijke eigenaren er niets meer over te zeggen hadden.

Archief weg

De oplichters wisten daarbij vrijwel het hele archief van EZTV te wissen. Daardoor hadden de eigenaren weinig zin meer om verder te gaan met de website - al was het wel mogelijk dat via een ander domein te doen.

Torrents

EZTV bood de downloads aan als torrents vanaf andere downloadsites, zoals The Pirate Bay. De torrents op die site die van EZTV kwamen zijn nu niet meer beschikbaar. Gebruikers krijgen een waarschuwing dat het mogelijk onveilige bestanden zijn. 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: eztv