abonneren

Illegale muziekstreamingdienst Aurous nu al in problemen

De illegale muziekstreamingdienst Aurous is nog maar net online en heeft nu al een aanklacht van de Recording Industry Association of America (RIAA) aan zijn broek hangen.

RIAA behartigt de belangen van platenmaatschappijen als Sony Music en Universal. De organisatie is naar de rechter gestapt omdat Aurous auteursrechten zou schenden.

Aurous wordt ook wel de 'Popcorn Time van de muziek' genoemd. Met de software kan gezocht worden op artiesten of nummers en die worden vervolgens via peer-to-peer technologie tussen gebruikers gestreamd.

Streamen uit illegale bron

Daarnaast doorzoekt Aurous verschillende websites die MP3's aanbieden, waar volgens de RIAA sites bijzitten die daar de rechten niet voor hebben. Daarin doet de dienst denken aan Grooveshark, die zijn content ook uit illegale bronnen aanbood.

De RIAA wil dan ook dat Aurous stopt.

De makers moeten daarnaast wellicht een schadevergoeding betalen die kan oplopen tot 3 miljoen dollar, maar lijken vooralsnog niet onder de indruk van de dreigementen. "We gaan nergens heen. Loze rechtszaken houden onze innovatie niet tegen," aldus Aurous.

Bron: Torrentfreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: aurous