abonneren

(Il)legaal films kijken kan met Popcorn Time nu ook op Android

De streamingdienst Popcorn Time is weer terug van weggeweest. Deze keer maakt de dubieuze app zijn terugkeer op Android. Via Popcorn Time kunnen kijkers films streamen via torrents. De service is nu te gebruiken op Android, waarbij het precies hetzelfde werkt als de originele dienst voor andere besturingssystemen.

llegaal?

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk of de streamingdienst legaal is. Met Popcorn Time streamen gebruikers live films via het torrent-protocol, wat betekent dat je de films ook automatisch uploadt, en dat is illegaal, in ieder geval voor het sinds deze maand in Nederland ingevoerde downloadverbod.
 

Van en voor de fans

Om die reden werd Popcorn Time voor Windows, OS X en Linux al regelmatig op offline gezet door de eigenaren. Toch werden er regelmatig weer nieuwe versies uitgebracht, en momenteel staat de app nog steeds voor ieder OS online. Die nieuwe versies zijn dan ook niet van de originele eigenaren, maar van fans van de dienst die het opensourceprotocol hebben overgenomen om het weer online te zetten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: Time, Popcorn

Laatste Vacatures