abonneren

iFixit schroeft Microsoft Surface uit elkaar

Als je toch over een gloednieuwe Microsoft Surface RT beschikt, waarom zou je hem dan niet meteen uit elkaar schroeven? De enthousiaste doe-het-zelvers van iFixit pakten hun gereedschapskist, haalden de tablet uit elkaar en legden keurig alle onderdelen op een rij voor educatieve doeleinden.

De website iFixit biedt handleidingen om zelf reparaties te verrichten. Het in- en uit elkaar schroeven van de Surface schijnt eenvoudiger te zijn dan bij de iPad. Dat komt mede doordat de batterij minder goed is verankerd in de behuizing. Toch scoort de Surface met een 4 een ruime onvoldoende voor repareerbaarheid. Het kostte al een half uur voordat het kleine klepje waarmee de camera is bedekt met enig beleid was verwijderd.

Handig voor de zogenaamde modders onder ons is dat iFixit meteen bespreekt welke onderdelen voor vervanging in aanmerking komen. Zo moet het mogelijk zijn om zelf de hoofdtelefoonaansluiting en de volumeregeling te vervangen.

Mocht je ooit zelf een Surface openschroeven, dan kun je deze (pijnlijke) actie zien als een soort handleiding om te zien wat bij wat hoort. Handig is dat iFixit daarbij ook het gebruikte gereedschap op een rijtje zet. Zo blijk je niet alleen een schroevendraaier nodig te hebben, maar ook de haarföhn en een paar plectrums waarmee normaal gesproken een gitaar wordt bespeeld. Het benodigde gereedschap kun je meteen bestellen via de site.

Bron: iFixit

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets