abonneren

IFA 2016: Xperia XZ is nieuw topmodel van Sony

Sony kondigt op de IFA twee nieuwe Xperia-toestellen aan, waarvan de Xperia XZ het meest in het oog springt. Dit is namelijk het nieuwe toptoestel van het bedrijf.

Ten opzichte van de Xperia X Performance (het vorige paradepaardje, die overigens nog maar net uit is) heeft de XZ een groter scherm, 5,2 inch. De processor is gelijk gebleven, de Snapdragon 820-chip van Qualcomm. Er is evenveel RAM aanwezig, 3 GB.

Met een accucapaciteit van 2900 mAh gaat het toestel in theorie wat langer mee. De XZ is net als de X Performance waterbestendig, waat de 'gewone' Xperia X dat niet (meer) was.Verdere verbeteringen zijn er met name op cameragebied. 

Camera

Aan de achterkant zit een 23 mp-camera met dubbele led-flitser en laser-autofocus, voorop een 13 mp-camera. Door de Triple image sensing-techniek moeten foto’s en video’s onder 'praktisch alle omstandigheden' gemaakt kunnen worden.

De XZ komt in oktober uit en kost 699 euro. Overigens komt Sony ook met een kleine versie van de Xperia X, de Xperia X Compact.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: sony, ifa2016, Xperia XZ

Laatste reactie