abonneren

IFA 2016: Samsung onthult smartwatch Gear S3

Samsung kondigt op de IFA-beurs zoals verwacht de Samsung Gear S3-smartwatch aan. Belangrijkste verbetering is er op het gebied van accuduur.

De nieuwe S3-modellen bezitten een accu van 380 mAh, waardoor ze zo'n drie tot vier dagen gebruikt kan worden zonder dat je hem hoeft op te laden. Een dag langer dan de voorganger. Het horloge bezit dit keer een 1,3 inch AMOLED display, iets groter dan het 1,2 inch scherm van de S2. De resolutie blijft met 360 x 360 pixels gelijk.

Het always-on scherm geeft daarnaast het volledige kleurspectrum weer, in plaats van 8 kleuren. Het display is daarnaast gemaakt van Gorilla Glass SR+, dat even sterk zou moeten zijn als saffierglas. Het is voor zover bekend de eerste smartwatch die hier gebruik van maakt. De Gear S3 draait op Tizen 2.3.1 en heeft een Exynos 7270-soc dualcore processor met een snelheid van 1GHz. Het apparaat bevat 768 MB RAM en 4GB flashgeheugen voor opslag.

Classic en Frontier

Er komen twee versies uit van het horloge, Classis en Frontier. Qua specificaties zijn ze aan elkaar gelijk. De Frontier is met 62 gram iets zwaarder dan de 57 gram wegende Classic. Volgens Samsung is het Frontier model wat sportiever qua look. Beide watches zijn iets groter en zwaarder dan de Gear S2-modellen. Ook zijn beiden zijn opnieuw waterdicht, volgens de ip68-norm.

De Samsung Gear S3 is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar. Het Classic model is zilverkleurig, het Frontier model is donkergrijs van kleur. Beide modellen hebben een adviesprijs van 399 euro. Overigens behouden ze de ronddraaiende bezel, zoals die werd geïntroduceerd bij de S2. Op die manier zijn de horloges niet alleen via touch te bedienen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Samsung, Smartwatch, ifa2016, Gear S3

Laatste reactie