abonneren

IFA 2016: Predator 21X is gaminglaptop met gebogen scherm

Acer toont tijdens de IFA-beurs de Predator 21X, een gaminglaptop die opvalt door zijn gebogen scherm. Dat is namelijk een primeur... maar of het ook handig is?

De Predator 21X is een forse notebook, die 8 kilo weegt. De ruimte wordt onder meer in beslag genomen door een nieuw koelsysteem met vijf ventilatoren. Deze fans kun je tijdens het gamen zien zitten vanwege de glazen bovenkant van de 21X. Ook een mechanisch toetsenbord draagt aan de vorm bij, met een een trackpad die om te draaien is en zo een numpad wordt.

De 21X is een 21-inch laptop met een curved ips-scherm (resolutie: 2560 x 1080 pixels) en wordt als een van de eerste notebooks uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core-processor, Kaby Lake. Er zitten twee GTX 1080-kaarten in, en in dat opzicht is het apparaat een concurrent voor de ROG GX800VH van Asus. Er is ruimte voor 64 GB RAM en vijf schijven voor opslag.

Eye-tracking

Acer zet ook in op geluid, en bouwt daarvoor een 4.2 geluidssysteem in - inderdaad, 2 subwoofers in één laptop. Tevens ondersteunt de notebook een nieuwe eye-tracking technologie, waarmee je de camera in games kunt besturen door simpelweg rond te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld met je ogen aangeven waarop je wilt schieten in plaats van de muis te hoeven gebruiken. 

Verwacht wordt dat de Predator 21X vanaf eind 2016, dan wel begin 2017 in de winkels ligt. Een prijs is nog niet bekend, maar we vermoeden dat je alvast mag beginnen met sparen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Acer, Notebook, ifa2016, predator 21x